Brödknut med rågkross

Jättegott!

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl rågkross
  • Ca 1 1/2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Smula ned jästen i en bunke. Lös upp den i lite ljummet vatten och tillsätt sedan resten av vattnet. Tillsätt olja, rågkross och salt. Blanda ned mjölet, lite i taget, och arbeta degen ett bra tag tills den känns smidig.
    3. Låt jäsa ca 30 minuter. Arbeta degen igen och forma den till en lång orm som du slår en knut på. Låt jäsa på smord ugnsfast plåt ca 40 min.
    4. Pensla med vatten. Grädda på ugnens nedre fals i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7
    4.7
    1 h 5 min
    20
    2
    3.5
    45 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben