Brödpinnar med flingsalt & oregano

Serverar: 50-60 portioner

Brödpinnar är bland det enklaste och godaste snackset du kan göra själv! Och det är alltid uppskattat och har en rykande åtgång. Jag brukar servera dem till ett glas bubbel när vi får middagsgäster eller så äter vi dem framför tv-n. De är också goda att dippa i stället för chips ! Även mina barn älskar pinnarna, men jag brukar göra några utan flingsalt på ytan för mina minstingar. Servera de ljuvligt goda pinnarna som tilltugg till drinken, på buffén eller som snacks framför TV-n.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1–2 tsk oregano
  • 6–7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Vatten
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt olja, salt, oregano och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i någon minut. Låt degen jäsa under bakduk i ca 35 min. Rulla smala längder, ½–1 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla pinnarna med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda pinnarna mitt i ugnen i 5–8 min beroende på om du vill ha dem mjuka eller frasiga på ytan. Låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben