Brödpudding med mandel och aprikosgrädde

Serverar: 10 portioner

Ta vara på sockerkakan och gör denna läckra och enkla brödpudding!

Ingredienser

  • 450 g sockerkaka
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 krm bittermandelarom
  • ½ dl mandelsplitter
  • Aprikosgrädde
  • 1½ dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • Formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter, med smör och ströbröd.
    2. Skär sockerkakan i ca 2 cm stora tärningar. Vispa samman ägg, gräddmjölk och bittermandelarom i en bunke. Blanda försiktigt ner sockerkakan i äggsmeten och häll ner den i formen. Pressa försiktigt och strö över mandeln.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna lite i formen innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper på ett galler.
    4. Aprikosgrädde: Vispa grädden och gräddfilen tills det börjar tjockna. Mortla fänkålsfröna. Vänd ner aprikosmarmeladen och fänkålsfröna.
    5. Servera brödpuddingen med aprikosgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben