Bruna bön bullar

Serverar: 3-4 portioner

Nästan vegetarisk, obs innehåller ägg. Fick den serverad med smakfull champinjon sås. Har bjudit på den vid en GI matlagnings kurs

Ingredienser

  • 3 dl torra bruna bönor
  • Blötläggningsvatten
  • 1 msk salt per liter vatten
  • Kokvatten
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 2 dl kokt ris
  • 1 gul lök
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk mejram
  • 2 små ägg
  • Margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Blötlägg bönorna i 4-12 timmar.Byt vatten Koka i nytt vatten, ca 1-1 1/4 timme beroende på blötläggningstid. Häll av kokvattnet.
    2. Häll upp bönorna i en skål och mosa med en potatis stöt. Rör ner det kokta riset och äggen och krydda med salt peppar och mejram.
    3. Skala löken och riv den fint, direkt ner i skålen.Rör om alltsammans.Bryn margarin eller olja i en stekpanna och klicka ut smeten typ potatisbullar. Stek dem gyllen bruna på bägge sidor. Prova fram med vilken värme som är bäst beroende på vilken panna man har.
    4. Ät varm svampsås ( gärna champinjoner) till och rårivna morötter. Eller en varm grönsaksröra typ ratatouille och grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben