Nästan vegetarisk, obs innehåller ägg. Fick den serverad med smakfull champinjon sås. Har bjudit på den vid en GI matlagnings kurs
Ingredienser
3 dl torra bruna bönor
Blötläggningsvatten
1 msk salt per liter vatten
Kokvatten
1 tsk salt per liter vatten
2 dl kokt ris
1 gul lök
½ tsk vitpeppar
½ tsk mejram
2 små ägg
Margarin till stekning
Instruktioner
- Blötlägg bönorna i 4-12 timmar.Byt vatten
Koka i nytt vatten, ca 1-1 1/4 timme beroende på blötläggningstid. Häll av kokvattnet.
- Häll upp bönorna i en skål och mosa med en potatis stöt. Rör ner det kokta riset och äggen och krydda med salt peppar och mejram.
- Skala löken och riv den fint, direkt ner i skålen.Rör om alltsammans.Bryn margarin eller olja i en stekpanna och klicka ut smeten typ potatisbullar. Stek dem gyllen bruna på bägge sidor. Prova fram med vilken värme som är bäst beroende på vilken panna man har.
- Ät varm svampsås ( gärna champinjoner) till och rårivna morötter. Eller en varm grönsaksröra typ ratatouille och grovt bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)