Brunkakor med mintchoklad

Serverar: 16 portioner

Mintchokladkakor. Mums. Har man inte den angivna bakformen, kan man göra kakorna i en vanlig långpanna med dubbelsats.

Ingredienser

  • 180 g pärlsocker
  • 115 g margarin
  • 2 msk vatten
  • 160 g hackad halvsötad choklad
  • 1 1/2 tsk vanilj
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 160 g hackad After Eight choklad
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 22,5 cm kvadratisk bakform. Ställ undan den.
    2. Blanda socker, smör och vatten i en medelstor mikrovågstålig blandningsskål. Låt den behandlas i mikrovågsugnen med inställningen HÖG i 2 1/2 till 3 minuter eller tills smöret smält. Rör i de halvsöta chokladchipsen, rör om försiktigt tills de har smält och blandningen är väl blandad. Rör i vanilj; låt det stå i 5 minuter för att kallna.
    3. Lägg mjöl, bikarbonat och salt i en liten skål; rör om så de blandas.
    4. Vispa in ägg i chokladblandningen, lite åt gången med en sked. Lägg i mjölblandningen; blanda väl. Rör i mintchokladbitarna. Sprid smeten jämnt över bakformen.
    5. Grädda i 25 minuter så blir det kolaliknande kakor och i 30 till 35 minuter för kakliknande brunkakor.
    6. Förflytta formen till gallret; låt den svalna helt. Skär upp i kvadrater på 5,6 cm. Sikta över florsocker i finmaskig sil.
    7. Lägg dem tätt inpackade i rumstemperatur eller frys dem i upp till 3 månader.
    8. Ät och njut.

    Liknande recept

    35 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben