Irländska brunkakor

Serverar: 16 portioner

Supergoda brunkakor att bjuda på festen.

Ingredienser

  • 140 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 rutor halvsötad bakningschoklad, grovt hackad
  • 115 g smör
  • 100 g socker
  • 2 stora ägg
  • Cirka 1/2 (0,6) dl Irish Cream likör
  • Irish Cream-glasyr
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 20 cm kvadratisk bakform; lägg den åt sidan. Lägg mjöl, bakpulver och salt i en liten skål; rör om så det blandas.
    2. Smält chokladen och smöret i en medelstor kastrull på låg värme och rör hela tiden. Rör i socker. Vispa in ägg, lite åt gången, med en ballongvisp. Vispa i likör. Vispa in mjölblandningen i chokladblandningen tills de precis är blandade. Sprid ut smeten jämnt över bakformen.
    3. Grädda i 22 till 25 minuter eller tills mitten är fast. Förflytta formen till en bakgaller; låt den kylas fullständigt innan glaseringen.
    4. Bered Irish Cream glasyren. Sprid glasyren över den svalnade kakan. Kyl i åtminstone 1 timme eller tills glasyren är fast. skär kakan i kvadrater på 5 cm.
    5. Lagra den tätt insluten i kylskåpet. Dessa brunkakor bör inte frysas.

    Liknande recept

    35 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben