Cappuccinobrunkakor med apelsin

Serverar: 24 portioner

Mycket gott i dessa brunkakor!

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 175 g smör
  • 60 g grovhackad halvsöt choklad (mörk blockchoklad)
  • 60 g grovhackad osötad choklad (70% eller högre kakaohalt)
  • 360 g socker
  • 1 msk espressopulver
  • 3 ägg
  • 0,6 dl apelsinlikör
  • 140 g vetemjöl
  • 360 g halvsöta chokladspån
  • 2 msk matfett
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa in en 32,5x22,5 cm form. En brownieform går bra.
    2. Finriv den färgade delen av skalet på 1 apelsin med en citronskalare eller ett rivjärn. Mät upp 2 teskedar apelsinskal; ställ undan det.
    3. Smält smöret, den hackade chokladen i en stor kastrull på låg värme och rör om hela tiden. Rör i socker och espressopulver. Tag bort det från värmen. Låt det svalna något.
    4. Vispa i äggen, 1 i gången, med en ballongvisp. Rör i likör och apelsinskal.
    5. Vispa i mjölet i chokladblandningen precis tills det blandats. Sprid ut smeten jämnt över bakformen.
    6. Grädda i 25 till 30 minuter eller tills mitten blivit fast. Ställ formen på bakgallret.
    7. Under tiden smälts chokladspånen och matfettet i en liten kastrull på låg värme medan man ofta rör om.
    8. Omedelbart efter kakorna tagit ur ugnen sprids chokladblandningen över dem. Låt det svalna helt i formen på bakgallret. Skär upp kakan i rutor på 5 cm.
    9. Man får apelsinskalsgarnering genom att ta bort tunna remsor skal från apelsinen med en citronskalare.
    10. Bind knutar på remsorna eller tvinna dem till spiraler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben