Brunsås

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

God sås till köttbullar och entrecot. Såsen går att bygga vidare på för att hitta en ännu mer spännande smak

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 6 st gul lök
  • 1 msk tomatsås
  • 1 msk chilie krydda
  • 1 dl rött vin eller matlagningsvin
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk brunsocker
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 3/4 msk vitpeppar
  • 1 msk soya
  • 4 st lagerblad
  • Idealmjöl för att reda såsen / maziena
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala löken och stek den i smör till den karamelliseras. Sila spadet från löken och tillsätt tomatsås, chili krydda och 1 ½ dl vatten. Tillsätt rödvinet samt tabasco,vitpeppar, brunsocker, buljongtärningen,timjan, vitpeppar, soyan och lagerbladen. Red såsen med hjälp av ideal mjöl / maziena med resten av vattnet och tillsätt i såsen sjud såsen den på svag värme i 2 timmar och smaka av.
    2. Tips: Genom att tillsätta mjölk eller grädde och 1 msk smör rundas såsen av och såsen får en mognare smak och vissa starka smaker neutrasliseras

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben