Bruschetta med basilikamarinerade räkor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g räkor med skal
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/3 dl rödvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala räkorna och strimla basilikan fint. Rör samman 1/2 dl olivolja med vinäger och basilika. Peppra lätt. Rör ner räkorna i oljan och låt dem marineras en stund. Skålla, skala och tärna tomaterna. Rör samman tomathacket med pressad vitlök och 2 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.  Rosta brödskivorna. Fördela tomathacket över dem. Toppa med de marinerade räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben