Brynt carpaccio med chili och ingefära

Serverar: 6-8 portioner

gott

Ingredienser

  • 1,5 kg oxfilé
  • 1 rågad msk korianderfrö
  • svartpeppar
  • salt
  • chiliolja (se "Fylld chilipeppar")
  • 1 liten handfull färsk koriander
  • 1 handfull mycket fint skivad färsk ingefära
  • 1 liten handfull rädisor
  • 2 - 3 färska chilifrukter
  • sesamolja
  • äkta soja
  • 2 pressade limefrukter
  • Instruktioner

    Strö ut rikligt med stött korianderfrö, salt och peppar på en skärbräda. Rulla filén i det så att den täcks. Häll över lite chiliolja och klappa in den. Bryn filén i en stekpanna. Vänd 1 gång i minuten tills filén är brynt runt om. Låt den vila i 5-10 min. Skär den sen i mycket tunna skivor.Hacka den färska koriandern och ingefäran fint. Skiva rädisorna tunt på längden. Skrapa fröna ur chilin och skiva den tunt på snedden. Lägg rädisbladen (om de är fräscha, annars annan sallat) på ett stort fat. Lägg köttskivorna snyggt över dem. Strö ingefäran, koriandern, rädisorna och chilin över köttet. Häll på sesamolja (bara lite), soja och pressad lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben