Brysselkålspaj med getost

Serverar: 6 portioner

Passa på att njuta av kål på alla sätt, som här i pajbaket.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g färsk brysselkål
  • 150 g getost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl mjölk
  • tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. åt stå i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
    4. Förväll brysselkålen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av noga. Fördela brysselkål och getost i pajskalet.
    5. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben