Brytbröd med havre och råg

Serverar: 1 portioner

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst (à 25 g)
  • 7 1/2 dl kallt vatten
  • 3 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl rågsikt
  • 480 g (ca 8 d)l vetemjöl special
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Blanda till en kladdig deg. Häll degen i en smord långpanna. Strö över solrosfröna. Ställ i kylen över natten. På morgonen: Sätt ugnen på 200°C. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd). Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inkan29 30 januari 2015

    Mycket gott och lättbakat! ☺

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben