Brytbröd med örter och citron

Serverar: 1 portioner

Tid: 3 timmar

Perfekt att servera till fest som ett festligt tilltugg.

Ingredienser

  • 1 msk färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6-6,5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk frysta provencalska kryddor eller blandade skurna färska örtkryddor
  • Rivet skal av 1 citron
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med vattnet tills det löst sig. Rör ner 2 msk olja, 1 tsk salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter, låt den sedan jäsa övertäckt ca 1,5 timme.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform ca 24 cm i diameter (för 1 bröd) med löstagbar kant.
    3. Blanda en örtolja med 1/2 dl olivolja, alla kryddorna och citronskalet.
    4. Häll upp degen på mjölad bänk. Strö över lite av mjölet och kavla ut till en kaka ca 30x40 cm. Bred örtoljan över degen och rulla ihop den. Skär degen i ca 12 bitar och lägg dem i formen med snittytan uppåt.
    5. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    6. Sätt ugnen på 225 grader. Strö på lite flingsalt över degen.
    7. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt sedan brödet svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben