Brytbröd med solrosfrön

Ett väldigt vackert bröd som är perfekt till det mesta! Glutenfritt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7½ dl fingervarmt vatten, 750 g
  • 2 äggvitor
  • Ca ½ dl rapsolja, 45 g
  • 1 msk flytande honung
  • Knappt 3 dl rårismjöl, 200 g
  • Ca 2½ dl bovetemjöl, 150 g
  • Ca 1 dl majsmjöl, 50 g
  • Knappt 1 dl majsstärkelse, 50 g
  • Ca 3/4 dl finmalet psylliumfrö, 35 g
  • 2 tsk salt
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Vispa ihop med fingervarmt vatten, äggvita, olja och honung till en degvätska. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degvätskan. Vispa samman ordentligt med elvisp. Låt jäsa i ca 60 minuter till 30% större storlek.
    2. Dela degen i ca 25 bitar, rulla frallor med fuktade händer utan att knåda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper som i en blomma. Bygg från mitten och utåt. Tryck ihop bullarna tätt. Låt jäsa i ca 40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö solrosfrön över. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills det fått gyllene färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben