Budapestrulle

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

En god tårtbit till kaffet

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl florsocker
  • 200 g mixade hasselnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk socker
  • 400 g bär,t ex blåbär och hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Vänd ner nötter och vetemjöl. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåt med bakplåtspapper. Grädda 15-20 minuter mitt i ugnen. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och dra sedan av papperet som marängen gräddats på. Låt kallna.
    2. Vispa grädde och socker. Bred grädden över marängen och fördela bären på grädden. Rulla ihop som en rulltårta från ena långsidan. Sikta över florsocker före servering.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben