Budapestrulle med sommarbär

Ljuvligt god rulle med grädde, nötter, bär och vackra chokladdekorationer. Glutenfri.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1½ dl hasselnötskärnor
  • 50 g Marsanpulver (kallrört)
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 dl bär, t ex röda vinbär, hallon och blåbär
  • Garnering
  • Smält choklad till chokladdekoren
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Enkel chokladdekoration gör du genom att smälta choklad över ett vattenbad. Spritsa därefter ut önskat mönster på ett bakplåtspapper. Frys dessa tills du ska garnera med dem.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa vidare till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda halva mängden nötter med marsanpulvret. Vänd ner i marängsmeten och blanda.
    4. Bred ut marängsmeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över resterande mängd nötter. Grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut och stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper. Ta bort gräddningspapperet. Vill pappret inte lossna, fukta det med en trasa. Låt svalna.
    5. Vispa grädden och fördela på den nu svalna bottnen. Strö ut bären. Rulla ihop bottnen från långsidan och placera på ett uppläggningsfat. Spritsa grädde på toppen och garnera med bär och chokladdekoration.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben