Bulgur-chili sin carne

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk rätt man kan bjuda vem som helt på med gott resultat.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 stora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 tsk chilipeppar
  • 1 msk soya
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk socker
  • 1 ½ dl varmt vatten
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 pressad citron
  • 1 burk (400 g) kidneybönor
  • Instruktioner

    1. Häll det kokande vattnet över bulguren och sätt åt sidan. Rör om ibland medan du förbereder resten.
    2. Skiva löken ganska tunt. Sautera den i en het stekpanna. Pressa i vitlöken. Rör ner spiskummin, oregano och chilipeppar. Fräs några minuter. Rör ihop soyan, tomatpurén, socker och varmt vatten i en kopp. Häll över i pannan och rör om. Tillsätt citronjuicen, svartpepparn och de avrunna bönorna. Tillsätt bulguren och blanda väl. Blir det för tjockt kan du tillsätta mera vatten. Sjud ca 10 minuter. Rör då och då. Servera på ris med en skummande öl och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben