Chili con carne

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel chili con carne som serverades med den obligatoriska Röda råkostmixen med smulad fetaost (får helt enkelt inte nog!).

Ingredienser

  • ca 1 kg nötfärs
  • 400 g hela tomater
  • 400 g krossade tomater
  • 410 g stora vita bönor
  • 410 g kidneybönor
  • 4 stora schalottenlök
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk garlic&peppar
  • 1 tsk havssalt
  • 1 knippe persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka upp schalottenlök och vitlök och stek dem i en stor gryta, häll ner köttfärsen och krydda ordentligt.
    2. Slå sedan över burken med hela tomater och krossade tomater och låt allting puttra ihop i några minuter. Släng sen ner en tärning med buljong, båda förpackningar med bönor och krydda igen och låt allting ligga och puttra i minst 15 minuter men helst längre. Jag åt den efter 15 min men lät den sedan stå på i ca 2 timmar på låg värme, till Olof som jobbade sent och till det som blev över till de andra middagarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben