Bulgur med fetaost och aprikoser

Serverar: 4 portioner

Denna goda rätt med bulgur, fetaost och aprikoser är perfekt att servera till lunch eller som tillbehör till kött.

Ingredienser

  • 250 g grov bulgur
  • 3 msk olivolja
  • 1½ msk färskpressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g torkade aprikoser
  • 1 dl pinjenötter
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 100 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.
    2. Blanda samman olivolja, citronsaft, salt och peppar till en dressing. Rör ner dressingen i den varma bulgurn. Låt svalna.
    3. Dela aprikoserna i mindre bitar. Rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna och ställ åt sidan.
    4. Dela tomaterna på hälften. Blanda bulgur med dressing, aprikoser, pinjenötter, persika, mynta och tomater.
    5. Dela fetaosten i mindre bitar och fördela den över salladen. Servera salladen varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 1 april 2012

    Mycket god ! Kommer att använda denna många gånger i sommar till grillat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben