Bulgursallad

Serverar: 12 portioner

Krossat durumvete (bulgur) har fyllig smak och är mycket lättlagat. Här använder vi grynen i en sallad som är frisk, mjuk och matig och därför passar fint som stomme på vilken buffé som helst.

Ingredienser

  • 5 dl bulgur eller couscous
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 tomater
  • 4 färska lökar, el 6 salladslökar
  • 3 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl myntablad, hackade
  • 1 dl svarta oliver, små, med kärnor
  • Dressing
  • 0,5 dl lime, saft av 2 st
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,75 dl olivolja
  • Instruktioner

    Häll bulgurgrynen i en stor skål. Koka upp buljongen, häll den över och låt dra 20–30 minuter. Klyv tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Skiva löken, hacka persiljan och myntan. Blanda bulgurgrynen med tomater, lök, persilja och mynta. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. Strö över oliverna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben