Örtlax med fetaosttäcke bulgursallad och limesås

Tid: 40 minuter

Denna lax blev supergod! Enkel och snabb att göra också! Har angett ungefärliga mått då jag höftar lite med ingredienserna.

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 200 g fetaost
  • 2 msk provencalska kryddor (frysta)
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • Sås
  • 2 dl turkisk youghurt
  • 1 lime (skalet av)
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • Bulgursallad
  • Bulgur kokt med lite grönsaksbuljong
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 1 mango
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175grader. Blanda fetaost med kryddor och lite yoghurt så den bli en kräm. Skär en skåra i laxen och lägg i röran. Grädda i mitten av ugnen i ugnsfast form i ca 20 min, tills laxen är genomstekt.
    2. Blanda såsen och ställ i kylskåpet till servering.
    3. Koka bulgur enligt anvisningar, blanda i lite grönsaksbuljong. Skär tomat, avokado och mango i bitar och blanda med bulgurn, toppa med persilja.
    4. Jag slängde i lite morötter i ugnen en stund. Gottigottgott!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben