Bulgursallad med granatäpple
Granatäpple är ju proppat med antioxidanter och passar fint i matiga sallader, denna bulgursallad är ju en riktig vitaminkick och dessutom underbart god! Receptet är för två stora portioner, och kan lätt dubbleras om man önskar.
Ingredienser
1 dl bulgur
1,75 dl vatten
salt
100 g blandad sallad
½ rödlök
2 apelsiner
1 avocado
½ granatäpple
½ halloumi
Till dressingen
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
2 varv på pepparkvarnen
2 tsk honung
dijonsenap
Instruktioner
- Koka upp bulgur i vattnet med lite salt. Täck med lock, låt stå i ca 10-15 minuter på låg värme. Skär under tiden löken i tunna skivor, apelsinerna i hinnfria klyftor och avocadon i tärningar. Rensa granatäpplet: görs enklast i en skål vatten, under ytan - då slipper du få stänk av saften. Observera att det är de hela kärnorna som skall användas.
- Skär halloumin i tärningar och stek i lite olja tills de är gyllenbruna.
- Gör en dressing på lite olja, vitvinsvinäger, honung, dijonsenap, salt och peppar, och blanda ihop allt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
puss