Bulgursallad med granatäpple

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Granatäpple är ju proppat med antioxidanter och passar fint i matiga sallader, denna bulgursallad är ju en riktig vitaminkick och dessutom underbart god! Receptet är för två stora portioner, och kan lätt dubbleras om man önskar.

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 1,75 dl vatten
  • salt
  • 100 g blandad sallad
  • ½ rödlök
  • 2 apelsiner
  • 1 avocado
  • ½ granatäpple
  • ½ halloumi
  • Till dressingen
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 varv på pepparkvarnen
  • 2 tsk honung
  • dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Koka upp bulgur i vattnet med lite salt. Täck med lock, låt stå i ca 10-15 minuter på låg värme. Skär under tiden löken i tunna skivor, apelsinerna i hinnfria klyftor och avocadon i tärningar. Rensa granatäpplet: görs enklast i en skål vatten, under ytan - då slipper du få stänk av saften. Observera att det är de hela kärnorna som skall användas.
    2. Skär halloumin i tärningar och stek i lite olja tills de är gyllenbruna.
    3. Gör en dressing på lite olja, vitvinsvinäger, honung, dijonsenap, salt och peppar, och blanda ihop allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Janetplanet 23 oktober 2011

    puss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben