Bulgursallad med oliver och fetaost

Serverar: 10-12 portioner

Bulgur har en fyllig smak och är mycket lättlagat. Här använder jag grynen i en sallad som är frisk, mjuk och matig och därför passar fint till sommarens grillfester eller picknic.

Ingredienser

  • 5 dl bulgur eller couscous
  • 1 l vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 st tomater
  • 4 st färska lökar, el 6 salladslökar
  • 3 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl basilika eller mynta, hackade
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 dl svarta oliver, små, med kärnor
  • Dressing
  • 0,5 dl lime, saft av 2 st
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,75 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Häll bulgurgrynen i en stor skål. Koka upp buljongen, häll den över och låt dra 20–30 minuter.
    2. Klyv tomaterna, gröp ur kärnorna och skär tomatköttet i bitar. Skiva löken, hacka persiljan och basilikan eller myntan.
    3. Blanda bulgurgrynen med tomater, lök fetaost, persilja och mynta.
    4. Blanda dressingen och häll den över salladen. Låt salladen dra till sig smakerna en stund. Strö över oliverna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben