Buljongbräserade karrékotletter med ugnsstekta potatis
Serverar: 4 portioner
Tid: 2 timmar 30 minuter
Enkelt och jättegott
Ingredienser
8 karrékotletter
2 gula lökar
4 vitlöks klyftor
1 stort äpple
1 dl Bong kalvfond
1 dl soja
1 dl portvin
1 lit. vatten
2-3 lagerblad
Salt
8-10 svartpepparkorn
6 medelstora tvättade potatis
Instruktioner
Fräs upp kotletterna i smör med ev. 1 pressad vitlöksklyfta.
Lägg över kotletter och steksky i en stor stekgryta.
Spä på med vätskan, klyfta lök och äpple och häll i vätskan som ska täcka köttet. Om den inte täcker fyll på med mer vätska. Krydda med salt, lagerblad och pepparkorn. Täck med lock och koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme i ca 2 tim. smaka av och ev. krydda.
Samla upp 5-6 dl sky från grytan och red ut den till lagom sås konsistens.
Ugnsstekta potatis:
Dela potatisen på längden och lägg i en ugnssäker form, häll över olja och krydda med grillkrydda, örtkrydda och salt. Ugnsstek i 180 grader tills de känns mjuka inne i och är gyllenbruna, ca 30-40 min.