Buljongbräserade karrékotletter med ugnsstekta potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Enkelt och jättegott

Ingredienser

  • 8 karrékotletter
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöks klyftor
  • 1 stort äpple
  • 1 dl Bong kalvfond
  • 1 dl soja
  • 1 dl portvin
  • 1 lit. vatten
  • 2-3 lagerblad
  • Salt
  • 8-10 svartpepparkorn
  • 6 medelstora tvättade potatis
  • Instruktioner

    1. Fräs upp kotletterna i smör med ev. 1 pressad vitlöksklyfta. Lägg över kotletter och steksky i en stor stekgryta. Spä på med vätskan, klyfta lök och äpple och häll i vätskan som ska täcka köttet. Om den inte täcker fyll på med mer vätska. Krydda med salt, lagerblad och pepparkorn. Täck med lock och koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda på svag värme i ca 2 tim. smaka av och ev. krydda.
    2. Samla upp 5-6 dl sky från grytan och red ut den till lagom sås konsistens.
    3. Ugnsstekta potatis: Dela potatisen på längden och lägg i en ugnssäker form, häll över olja och krydda med grillkrydda, örtkrydda och salt. Ugnsstek i 180 grader tills de känns mjuka inne i och är gyllenbruna, ca 30-40 min.
    4. Serveras med någon form av grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben