Mycket enkelt att laga till många. Köttets fina kvalitet bevaras genom en snabb kokning. Det ska vara rött i mitten och rosa längs kanten när det är klart.
Sedan återstår tricket att skära det så tunt som möjligt.
Beräknat till ca 15 personer.
Oxfilén kan bytas ut mot annat kött av god kvalité, det är bara koktiden som avgör.
Ingredienser
1 kg oxfilé av god kvalité
4 tärningar av mörk oxbuljong
Några lagerblad
6 vitlöksklyftor
Snöre att binda upp filén
Basilikasås
4 vitlöksklyftor
0,5 dl vit balsamvinäger
100 g basilikablad, ca
0,5 dl buljong, från oxfilén
1 dl olivolja, av god kvalité, ca
Salt
Nymalen svartpeppar
Rödbetspotatis
2 kg potatis
1 kg rödbetor
Dressing
1 dl rapsolja
0,5 dl vinäger
2 tsk dijonsenap
1 tsk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Till garnering
Rikligt med persilja
Cocktailkapris