Bullar i lånpannan

Serverar: 48 portioner

Jättegoda och lättbakade bullar! Alla verkar gilla bullarna, Dessa kan man ej misslyckas med hur man än gör.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk (ljummen)
  • 1 pkt jäst (söt el vanl)
  • 1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost (rumsvarm)
  • Instruktioner

    Gör vanlig bulldeg. Jäs i bunke ca 30-40 min. Platta ut degen i långpanna. Gör 48 hål med fyllning i. Jäs ca 15 min. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Gräddas ca 20 min, 200°. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    K-kristina 28 augusti 2008

    Hej har just gjort degen till dina långpannebullar o undrr om det verkligen stämmer med så lite mjölmängd som du skrivit, då jag satt i både 11 och sen 12 dl mjöl rann degen ska den vara så lös att man häller i den i långpannan eller ska den ha vanlig vetedegs konsistens? Jag fick sätta i nästan 15 dl för att den skulle se ut som vanlig deg och den är fortfarande lös men troligen hanterbar. Så jag hoppas att det ska lyckas. Arbetar du den något på bakbordet? Ha en br dag Kristina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben