Bullar med all-bran flakes

Serverar: 12 portioner

En bra start på dagen börjar vid frukostbordet. Prova dessa frukostbullar med All-Bran flakes - dagen kan inte börja bättre!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk strösocker
  • ½-1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 4 dl All-Bran flakes + krossade flingor till garneringen
  • 8-9 dl vetemjöl, gärna special
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll 1 dl fingervarmt vatten i bunken och lös upp jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg. Ta inte allt mjölet från början utan arbeta in efter han, spara lite mjöl till utbakningen.
    2. Låt degen jäsa under duk 30 minuter. Baka ut 12 bullar, täck med en bakhandduk och låt jäsa i kylskåpet över natten.
    3. Värm ugnen till 225 grader. Ta fram bullarna och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter i rumstemperatur.
    4. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite krossade All-Bran flakes. Grädda ca 10-12 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben