Bullar med krossad choklad och vanilj

Serverar: 20 portioner

Läckra bullar fyllda med krossad choklad. Ljuvligt gott till fikat för chokladälskare.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g mörk eller ljus grovhackad choklad
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Florsocker
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader. smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och lös upp jästen. Tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Rör ihop ingredienserna( utom choklad hacke)t till fyllningen.
    3. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
    4. Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i 10 lika tjocka bitar. Lägg dem med snittytan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills de fått fin färg. Låt bullarna kallna. Smält chokladen över vattenbad. Pudra bullarna med florsocker och ringla över den smälta chokladen med en sprits.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben