Bullar med rabarbersylt

Serverar: 50 portioner

Det ser gott ut och älskar rabarbersylt. Måste pröva det.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (röd för söta degar)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl strösocker eller vit sirap
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 tsk kardemummakärnor, stötta
  • Ca 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl rabarbersylt, se separat recept
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37º. Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
    2. Tillsätt saltet, sockret, smör i klickar, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek, 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär rullen i 2 cm breda bitar. Lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben