Pannbiff, köttbullar och köttfärslimpa i all ära, men det är alltid lika roligt med något nytt! Här gör du dubbla färsbiffar med en spännande fyllning av bl.a. ansjovis och kapris - kryddigt och annorlunda!
Ingredienser
½ kg mager fläskfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
Fyllning
8 ansjovisfiléer
2 msk finhackad gul lök
1 ½ msk kapris
1 tsk fransk senap
1 äggula
2 msk smör eller margarin
2 msk finhackad persilja
Instruktioner
- Blanda färsen med ägg, vetemjöl, salt och peppar och forma färsen till 8 biffar. Lägg biffarna på en skärbräda och hacka ut dem försiktigt med en kniv så att de blir tunna.
- Mosa ansjovis, lök, kapris, senap cch äggula med en gaffel. Fördela blandningen på hälften av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå och pressa ihop kanterna så att biffarna blir bulliga.
- Bryn matfett i en stekpanna, lägg ner biffarna och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Lägg upp biffarna på serveringsfat.
- Vispa ur pannan med lite vatten eller buljong och häll skyn över biffarna. Strö över persilja och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)