Bulliga biffen

Serverar: 4 portioner

Pannbiff, köttbullar och köttfärslimpa i all ära, men det är alltid lika roligt med något nytt! Här gör du dubbla färsbiffar med en spännande fyllning av bl.a. ansjovis och kapris - kryddigt och annorlunda!

Ingredienser

  • ½ kg mager fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Fyllning
  • 8 ansjovisfiléer
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 ½ msk kapris
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 äggula
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, vetemjöl, salt och peppar och forma färsen till 8 biffar. Lägg biffarna på en skärbräda och hacka ut dem försiktigt med en kniv så att de blir tunna.
    2. Mosa ansjovis, lök, kapris, senap cch äggula med en gaffel. Fördela blandningen på hälften av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå och pressa ihop kanterna så att biffarna blir bulliga.
    3. Bryn matfett i en stekpanna, lägg ner biffarna och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Lägg upp biffarna på serveringsfat.
    4. Vispa ur pannan med lite vatten eller buljong och häll skyn över biffarna. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben