Burgare med avokado- och bönröra

Serverar: 4 portioner

Dessa saftiga burgare blir något utöver det vanliga när den toppas med den härliga och pigga gröna röran.

Ingredienser

  • 500 g högrevsfärs eller nötfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Avokado- och bönröra
  • 2 mogna avokador
  • 250 g frysta, tinade sojabönor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1-2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad jalapeno
  • ½ dl olivolja
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl blandade salladsblad
  • Chilisås, t ex sriracha
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet. Mixa alla ingredienser till röran. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    2. Dela färsen i 4 delar och forma till biffar. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek biffarna 5-8 minuter per sida.
    3. Grilla eller rosta bröden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med sallad, röra, sriracha och ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben