Burgundisk räkgryta

Serverar: 5 portioner

Jättegod! Både som bjudrätt eller till vardags.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • 3 dl rödvin
  • 250 g charlottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl creme fraiche
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med rödvinet.
    2. Koka räkskalen i 10 minuter , sila därefter bort skalen.
    3. Skala löken och vitlöken. Skölj champinjonerna , dela löken i stora bitar , hacka vitlöken.
    4. Fräs lök och champinjoner i margarin i en gryta. Rör i tomatpuré , timjan , buljontärning , räkavkok och mjölet utrört i lite kallt vatten.
    5. Låt grytan koka upp under omrörning och låt det sedan småkoka i 5 minuter.
    6. Rör i creme fraiche och smaka av med peppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Hit kan du förbereda innan du ska ha gäster om man vill.
    7. Precis före servering lägger du i räkorna. Låt dem bli varma och strö sedan över persiljan.
    8. Man kan byta ut vinet mot vanlig äpplecider . Även sharlottenlöken kan bytas ut mot valfri lök.
    9. Servera gärna med hasselbackspotatis eller varför inte färsk potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben