Burgundisk räkgryta
Serverar:
5 portioner
Jättegod! Både som bjudrätt eller till vardags.
Ingredienser
1 kg oskalade räkor
3 dl rödvin
250 g charlottenlök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk margarin
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 fiskbuljongtärning
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
Svartpeppar
2 msk hackad persilja
Instruktioner
Skala räkorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med rödvinet.
Koka räkskalen i 10 minuter , sila därefter bort skalen.
Skala löken och vitlöken. Skölj champinjonerna , dela löken i stora bitar , hacka vitlöken.
Fräs lök och champinjoner i margarin i en gryta. Rör i tomatpuré , timjan , buljontärning , räkavkok och mjölet utrört i lite kallt vatten.
Låt grytan koka upp under omrörning och låt det sedan småkoka i 5 minuter.
Rör i creme fraiche och smaka av med peppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Hit kan du förbereda innan du ska ha gäster om man vill.
Precis före servering lägger du i räkorna. Låt dem bli varma och strö sedan över persiljan.
Man kan byta ut vinet mot vanlig äpplecider . Även sharlottenlöken kan bytas ut mot valfri lök.
Servera gärna med hasselbackspotatis eller varför inte färsk potatis.
Liknande recept
Burgundisk köttgryta
4.5
2 h
5
16
Burgundisk kyckling
4
Räkgryta a lá Törnqvist
4-6
Mickes räkgryta
40 min
4
Mexikansk räkgryta
4
Räkgryta med gurka
30 min
4-5
Räkgryta med sting
3.5
4
1
Burgundisk levergryta
4.5
4
1
Het räkgryta. GI-metoden
5
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!