Burgundisk räkgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här grytan är enkel att göra, och rödvinet ger den en mustig och härlig smak.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade färska räkor (fungerar även med frysta)
  • 3 dl rödvin
  • 250 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Ca 2 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull tillsammans med rödvinet. Koka räkskalen ca 10 minuter och sila därefter bort skalen.
    2. Skala schalottenlöken och vitlöken. Skölj champinjonerna, dela dem och löken i stora bitar och hacka vitlöken. Fräs lök och svamp i smöret i en gryta. Rör i tomatpuré, timjan, buljongtärning, räkavkok och mjölet utrört i litet kallt vatten.
    3. Låt grytan koka upp under omrörning och sedan småkoka ca 5 minuter. Rör i crème fraiche och smaka av med svartpeppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Hit kan du förbereda innan ev gäster kommer.
    4. Precis före serveringen lägger du i räkorna. Låt dem bara bli varma, strö över persiljan och servera. Drick gärna ett ganska lätt rödvin till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben