Burritos med räkor, smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Fredagsmys med kall öl det är inte dumt det.

Ingredienser

  • 4 dl räkor, skalade
  • 1 rödlök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1½ dl chilisås
  • 2 msk mango chutney
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 krm spiskummin
  • 4 tortillabröd, 40 g
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Basilika
  • Vitlöksdressing
  • 2 dl crème fraiche, max 5 %
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till dressingen och låt den stå och dra i kylen en stund. Blanda ihop räkor, finhackad lök, vitlök, tomater och kryddor, låt det puttra ihop 2-3 minuter. Fyll tortillabrödet med fyllningen och rulla ihop . Strö riven ost ovanpå. Gratinera i ugn 225 grader tills de fått lite färg.
    2. Servera med vitlöksdressing och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben