Degen kan också fyllas med smör, socker och torkad frukt,apelsinskal, suckat och russin
Instruktioner
Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt socker, ägg och degspad och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt c:a 20 minuter.
Fyllning:
Riv mandelmassan och rör ut med smör och kardemumma.
Arbeta upp degen och kavla ut den till en rektangulär kaka,c:a 25 gånger 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta. Skär i c:a 3 cm.breda bitar och lägg dem i en smord form med löstagbar kant. Låt kakan jäsa övertäckt i c:a 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader c:a 20 minuter.
Glasera före serveringen med florsocker utrört i lite vatten.