Caesardressing à la Klingsta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Orginal eller ej, detta recept har höjt många ögonbryn. ...ej så pluppvänligt för ev viktväktare.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 brk (50g) sardeller, låt rinna av
  • 2 dl rapsolja
  • 50 - 100g färsk riven parmesan
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. - Vispa äggulorna så de blir lite fluffiga. - Vispa ned vinäger, dijonsenap och citronsaft. - Hacka sardellerna fint och vispa sedan ned dem också. - Rör försiktigt ned oljan. - Riv i parmesanost, pressa i vitlöken och vispa. - Salta och peppra.
    2. Bryt romansalladen i lagom bitar, lägg på krutonger och caesardressingen.
    3. * Använder man krutonger med vitlökssmak, ska man inte ha vitlök i dressingen. Vitlök är gott i stora lass, men ska bara antydas i Caesardressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben