Cafe Gateaus vitlöksbröd

Serverar: 2 portioner

Ett mycket spännande bröd från Cafe Gateau i Stockholm, något att baka för vitlöksälskare

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl olja
  • 1,5 tsk salt
  • 5 stora vitlöksklyftor pressade
  • 1 dl hackad persilja
  • 13 dl bakvetemjöl special
  • Pensling
  • 1 st ägg
  • Instruktioner

    1. Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader.
    2. Lös jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet tillsammans med olja, salt, pressade vitlöksklyftor, hackad persilja och det mesta av mjölet.
    3. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk ca 40 min
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den lätt. Dela degen i två delar. Ta undan lite deg till dekoration.
    5. Forma till 2 släta längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rulla resten av degen till smala rullar och fläta dem. Lägg flätan ovanpå längderna. Jäs under bakduk ca 30 min.
    6. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt dem kallna på galler under bakduk.
    7. Värm gärna brödet före servering.
    8. Serveringsförslag: Gott till fisksoppa

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ida87 2 juli 2008

    Riktigt gott bröd!!! Men står lite fel i receptet, det har kommit ett , mellan 1 och 3 vid mjölet Så de borde ni ända på :P Var iaf det godaste brödet jag nogonsin ätit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben