Cajunklyftor med dip

Serverar: 6 portioner

Kryddblandningen och oljan ger potatisen en härligt smakrik och krispig stekyta, medan potatisen fortfarande är mjuk inuti.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 tsk cajunkrydda
  • Till serveringen
  • 1 dl mango chutney, het
  • 1 dl salsa eller chilisås
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skrubba potatisen och skär den sedan i klyftor på längden. Torka av potatisen med hushållspapper.
    2. Lägg klyftorna i en kastrull och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker potatisen. Koka upp och låt koka 5-8 minuter tills potatisen är halvkokt. Låt rinna av och torka lätt med hushållspapper.
    3. Häll oljan i en skål och blanda ner potatisen, vänd noga. Lägg klyftorna på en plåt som är klädd med bakplåtspappåer. Strö över cajunkryddan.
    4. Grädda högt upp i ugnen 20-30 minuter eller tills klyftorna är krispiga och gyllenbruna och är mjuka rakt igenom.
    5. Servera genast med olika sorters dipsåser, t.ex. mango chutney, salsa eller chilisås samt citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben