Kryddblandningen och oljan ger potatisen en härligt smakrik och krispig stekyta, medan potatisen fortfarande är mjuk inuti.
Ingredienser
1 kg potatis, mjölig sort
1 msk olivolja
1-2 tsk cajunkrydda
Till serveringen
1 dl mango chutney, het
1 dl salsa eller chilisås
Citronklyftor
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader. Skrubba potatisen och skär den sedan i klyftor på längden. Torka av potatisen med hushållspapper.
Lägg klyftorna i en kastrull och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker potatisen. Koka upp och låt koka 5-8 minuter tills potatisen är halvkokt. Låt rinna av och torka lätt med hushållspapper.
Häll oljan i en skål och blanda ner potatisen, vänd noga. Lägg klyftorna på en plåt som är klädd med bakplåtspappåer. Strö över cajunkryddan.
Grädda högt upp i ugnen 20-30 minuter eller tills klyftorna är krispiga och gyllenbruna och är mjuka rakt igenom.
Servera genast med olika sorters dipsåser, t.ex. mango chutney, salsa eller chilisås samt citronklyftor.