Cajunmarinerade räkor

Serverar: 4 portioner

En smakexplosion inspirerad av cajuntraditionerna i Louisiana, USA, stora räkor i en smörig sås med vitlök, starka kryddor och en skvätt citron.

Ingredienser

  • 1½ tsk cajunkrydda
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • 50 g smält smör
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk worcestershiresås
  • 1 msk osötad senap
  • 2 tsk het pepparsås, hot pepper sauce
  • 1½ tsk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk rökarom, liquid smoke
  • ½ kg råa räkor, skalade, eller scampi
  • Matlagningsolja till plåten
  • Instruktioner

    1. Blanda cajunkrydda, vitlök, svartpeppar, kajennpeppar, spiskummin, smör, chilisås, worcestershiresås, senap, pepparsås, citronsaft och rökarom i en stor skål. Blanda väl. Lägg i räkorna och marinera i kylen i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på grill. Klä en plåt med aluminiumfolie och spreja folien med olja. Ta upp räkorna ur marinaden med en tång och lägg dem på folien. Spara marinaden.
    3. Häll marinaden i en gryta och hetta upp på medelvärme. Minska värmen och sjud sakta i fem minuter. Slå hälften av marinaden i en skål.
    4. Grilla räkorna i ugnen fem minuter tills de är rosa. Ta ut dem och blanda dem med den kvarvarande marinaden i grytan. Lägg upp räkorna på ett fat och servera med resten av marinaden bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    henrikofjall 15 augusti 2013

    Komplex smak som förgyller gommen, tusen tack för detta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben