Calcutta cocos wok

Serverar: 5 portioner

Spännande rätt med en massa goa kryddor, gott

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer skurna i tunna skivor
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 10-15 minimajs
  • ½ squash skuren i stavar
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Några droppar soya för färgens skull
  • Instruktioner

    1. Hetta upp woken ordentligt. Häll i lite olja. Fräs köttet ett par minuter under omrörning. Skvätta i några droppar soya för färgens skull, om man vill.
    2. Tag ur köttet. Häll i mer olja och tillsätt grönsakerna och kokos. Fräs 1-2 minuter.
    3. Tillsätt kryddor, jordnötter, och köttet. Späd med vatten och buljongtärningen. Låt koka under svag värme under lock i ca 5 minuter.
    4. Blanda pressad vitlök med yoghurt. Servera såsen kall med kokt ris till woken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    norbergm 10 april 2008

    Super smaskigt men lite trist färg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben