Camillas snabblasagne

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt smidig och god lasagne, jag brukar variera mig med olika kryddor och man kan också ha t.ex. champinjoner eller bönor. Beror lite på vad man tycker om, jag brukar ha i lite mer köttfärs än vad som står i receptet ca 400 g men ni får testa er fram..

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 1-2 gula lökar
  • 1 msk margarin
  • 300 g köttfärs (nöt-, bland, eller lammfärs)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1-2 msk tomatpure
  • 2 buljongtärningar (kött)
  • 1 tsk basilika eller oregano
  • 2 lätt crème fraiche
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör en köttfärssås utav den stekta löken, köttfärsen, krossade tomaterna, tomatpurén, buljongen och kryddorna och koka några minuter. Häll i crème fraichen och mjölken och koka några minuter på svag värme. Häll i hälften av osten, smaka av med salt och peppar. Varva sås och plattor i en ugnssäker form, börja med sås och avsluta med sås. Allra sist strör du över resten av osten.
    2. Mitten av ugnen 225 grader i ca 30 minuter
    3. Gör du en dubbel sats så kan du göra lasagnen i en långpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Johannahjelm 11 oktober 2011

    Ska det vara två små cremefraiche eller två stora burkar på 5dl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben