Candeal bröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Gott spanskt matbröd

Ingredienser

  • 1 kg vetemjöl special
  • 5 dl vatten
  • 1/2 msk salt
  • 2 dl surdeg av rågmjöl (recept finns på förpackning)
  • 10 g jäst
  • 1/2 dl oregano
  • 1 msk timjan
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i vatten, blanda i surdegen, salt, mjöl och kryddor.
    2. Låt vila en halvtimme. Forma bröden till painrich och låt vila en halvtimme. Pensla med olivolja, grädda i ugnen i 220 grader.
    3. Gräddas i ugnen ca 30 minuter, bröden skall vara gyllenbruna och ha en hård skorpa.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (3)

    carola275 10 november 2008

    Jag tänkte prova att baka brödet imorgon och undrar om du har räknat med färska eller torkade örter?

    carola275 11 november 2008

    Nu har jag satt igång en deg! Valde att tolka receptet som färska kryddor, men då jag inte hade några hemma omvandlade jag det till torkade enligt 1färsk = 1/3 torkad. Satte även i en vitlöksklyfta då jag blev så sugen på det... Jag blev dock tvungen att ta ca 2,5dl extra degvätska för att få en fin deg. Det kan bero på att jag bytte ut 100g vete mot 100g råg pga att jag hade vetesurdeg, pga de torkade kryddorna eller så är degen väldigt kompakt i receptet? Jag återkommer med kommentar då jag smakat brödet.

    carola275 17 november 2008

    Naturellt saknade jag lite salt i brödet, men med lite smör och krutrök blev det suveränt! Olivolja och flingsalt torde vara en suverän kombination det med. Det här kommer nog att bakas fler gånger i någon variant!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben