Cannelloni med svamp och ricottaost

Serverar: 4 portioner

370 kalorier per portion Använd gärna flera sorters svamp. Det ger extra smak åt den färdiga rätten.

Ingredienser

  • 2 tsk olja
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 450 g svamp
  • 200 g späda spenatblad
  • 1 krm muskot
  • 200 g ricottaost max 11%
  • 225 g cannellonirör
  • 400 g krossade tomater med örtkryddor
  • 1 ½ dl passerade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och svamp. Pressa vitlöksklyftan. Fräs lök, vitlök och svamp i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Rör om under tiden. Tillsätt spenat och muskot och låt allt fräsa ett par minuter till.
    2. Dra pannan från värmen och smaksätt med salt och peppar. Rör i ricottaosten.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Fyll cannellionirören med spenat och svampblandningen. Lägg dem efterhand i en ugnssäker form.
    5. Blanda de krossade tomaterna med de passerade. Salta, peppra och häll blandningen över cannellionin i formen.
    6. Tillaga i ugnen 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben