Italiensk klassisk grönsaksröra med lite söt-syrlig smak.
Kan serveras som den är med bröd, pasta, gryn eller till grillat.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 aubergine
1 selleristjälk
500 g krossade tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk russin
1 dl vatten
1 dl gröna oliver
1 msk pinjenötskärnor
Olivolja
1 tsk socker
½ tsk salt
½ krm peppar
2 dl bulgur
Instruktioner
- Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2-3 cm stora bitar. Skär auberginen i cm stora bitar och sellerin i strimlor.
- Fräs grönsakerna i ett par minuter i 2 msk olivolja i en stor vid panna. Häll i tomater, vinäger, russin och vatten.
Låt det sjuda utan lock i 15-20 minuter på svag värme.
Tillsätt oliver.
- Smaka av med salt, peppar och socker.
Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna.
- Servera grytan med bulgur och strö över pinjenötskärnorna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här är någon försvenskad form av Caponata som är en siciliansk rätt och aldrig innehåller varken bulgur eller russin! Inte heller balsamvinäger utan vitninsvinäger. Används balsamvinäger behöver inte socker tillsättas eftersom balsamvinägern är sockrad redan.