Carbonara vegaextra

Serverar: 5 portioner

Tid: 15 minuter

Enkelt, och piffar upp gott till denna färdiga pulversås

Ingredienser

  • 2 påsar carbonara blåband vegetariskt
  • 5 dl grädde 5% eller fetare
  • 6 dl vatten
  • 1 msk soya
  • 1 ½ msk kalvfond eller vafri fond
  • 3 msk tomatpure
  • 3 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 krm chilikrydda
  • 1 krm peppar grovmalen
  • 200 g riven ost till servering
  • Instruktioner

    1. Blanda allt förutom osten i ett teflonkokkärl eller gryta. Koka upp och låt puttra ett tag tills det blir klart, rör om då och då och det tjocknar med tiden och späd då med vatten. Smaka av om det behövs mer sälta av soya eller inte.
    2. Servera med pasta och ev mer svartpeppar och riven ost på spagettin. Tillval är stekt hackat bacon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben