Carinas mexikanska lövbiffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Fått receptet av min granne Carina, det är en kanongod gryta. Går lika bra att bjuda middagsgäster på som till familjemiddag.

Ingredienser

  • 500 g strimlad lövbiff
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl grädde (går bra med 15%)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl chilisås
  • 1 köttbuljongtärning
  • Tortillachips
  • Riven ost med smak, t ex Västerbotten
  • Instruktioner

    1. Blanda lövbiff, sambal oelek och chilipulver och låt det dra i ca 30 minuter. Bryn sedan lövbiffen och marinaden tillsammans med purjolöken och paprikan. Strö över 2 msk vetemjöl och slå på grädden.
    2. Tillsätt vatten, chilisås och buljongtärning. Låt detta koka ihop ca 15 minuter. Lägg över ingredienserna i en ugnsform och toppa med mycket tortillachips (salta sådana) och riven ost (t ex västerbotten). Gratinera i ugn, 225 grader, i ca 15 minuter.
    3. Servera med majs, sallad, tortillachips och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    7201 4 augusti 2010

    Jag har nästan samma recept men marinaden innehåller då 1 msk Soya. Låter köttet puttra i ca:45-50 minuter innan jag tillsätter paprika och lök,då lövbiffen kan vara lite seg. Denna gratäng är den godaste som finns. Måste testas......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben