CARINAS TUPPKAKA

Ett recept som jag fick av kompis för många år sedan. Jag brukar dubbla receptet och baka den i en långpanna. Det blir extra gott om man använder pressad apelsinsaft och river lite av skalet, men det fungerar bra både med mjölk, vatten eller saft. Jag vet inte varför den kallas för tuppkaka, men i original receptet ska krämen färgas gul med några droppar hushållsfärg. När barnen var små brukade jag använda färg till barnkalasen.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2,5 dl mjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5-1 dl valfri vätska
  • Kräm
  • 1 äggula
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Toppning
  • Kokosflingor eller flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Vispa äggen och vitan med sockret tills det är luftigt.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner omväxlande med vätskan.
    4. Grädda i en 2 liters form. 175 grader i ca 35 minuter
    5. Sjud äggulan, socker, smör och vaniljsocker till en tjock kräm.
    6. Bred på krämen över den avsvalnade kakan och strö över kokos eller flagad mandel

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben