Ett recept som jag fick av kompis för många år sedan. Jag brukar dubbla receptet och baka den i en långpanna. Det blir extra gott om man använder pressad apelsinsaft och river lite av skalet, men det fungerar bra både med mjölk, vatten eller saft. Jag vet inte varför den kallas för tuppkaka, men i original receptet ska krämen färgas gul med några droppar hushållsfärg. När barnen var små brukade jag använda färg till barnkalasen.
Ingredienser
Ingredienser
2 ägg
1 äggvita
2 dl socker
2 dl mjöl
2,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5-1 dl valfri vätska
Kräm
1 äggula
2 dl socker
75 g smör
1 msk vaniljsocker
Toppning
Kokosflingor eller flagad mandel
Instruktioner
- Gör så här:
- Vispa äggen och vitan med sockret tills det är luftigt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner omväxlande med vätskan.
- Grädda i en 2 liters form. 175 grader i ca 35 minuter
- Sjud äggulan, socker, smör och vaniljsocker till en tjock kräm.
- Bred på krämen över den avsvalnade kakan och strö över kokos eller flagad mandel
Liknande recept
Kommentarer (0)