Carins fläskfilé i senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel att göra och en mycket god bjudrätt utan att du behöver anstränga dig.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk idealmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl buljong (= 2 tsk kalvfond + vatten)
  • 2 tsk fransk dijonsenap el annan senap du gillar
  • 2 tsk dragon
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Putsa filé och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Blanda idealmjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse och lägg i skivorna och skaka så att blandningen fastnar/ alt. vänd skivorna i mjölblandningen på en tallrik. Stek skivorna i smör i en gryta. Ta upp dem ur grytan. Skiva lökarna och låt dem fräsa i nytt smör tills de blir mjuka och glansiga utan att ta för mycket färg. Tillsätt vinäger, senap, buljong under omrörning och låt såsen koka upp Smaka av med dragon och ev. mera salt/peppar. Låt sjuda i 5 min. VIspa ner grädden och lägg i filéskivorna igen. Koka upp och låt sjuda under lock i 10 min.
    2. Serveras med kokt potatis eller ris och gärna en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben