Härlig, smakrik och värmande i höstmörkret.
Jag använder torkade trattkantareller för de kan jag lagra längre än förvällda.
Ingredienser
60 g torkade trattkantareller
2 msk smör
4 msk vetemjöl
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
40 g Kvibille gräddädelost
2 tsk pressad citronsaft
10 g persilja
Instruktioner
Blötlägg svampen i rikligt med vatten i ca 2 tim.
Låt den sedan rinna av. Fräs sedan svampen i smöret och pudra över mjölet. Späd med vatten och buljongtärningarna.
Sjud ihop soppan medan tärningarna smälter i vattnet. Puttra i 5 min. Tillsätt tomatpuré, crème fraiche, citronsaft och ädelost. Smaka av och krydda med finhackad persilja.
Om du vill ha slät soppa så mixar du den med stavmixer.