Carins trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

Härlig, smakrik och värmande i höstmörkret. Jag använder torkade trattkantareller för de kan jag lagra längre än förvällda.

Ingredienser

  • 60 g torkade trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraiche
  • 40 g Kvibille gräddädelost
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 10 g persilja
  • Instruktioner

    1. Blötlägg svampen i rikligt med vatten i ca 2 tim. Låt den sedan rinna av. Fräs sedan svampen i smöret och pudra över mjölet. Späd med vatten och buljongtärningarna. Sjud ihop soppan medan tärningarna smälter i vattnet. Puttra i 5 min. Tillsätt tomatpuré, crème fraiche, citronsaft och ädelost. Smaka av och krydda med finhackad persilja.
    2. Om du vill ha slät soppa så mixar du den med stavmixer.
    3. Bjud färskt grovt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben