Cathrine's fläskfilégryta

Serverar: 4-6 portioner

Det finns så många goda varianter av fläskfilégryta och här kommer en till!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ dl soya
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl ananasspad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 gul lök
  • 1 brk ananas (240 gr)
  • Ca 15 cm färsk gurka
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 cm skivor.
    2. Blanda tomatpure, soya, ananasspad och vinäger i en kastrull.
    3. Skala och hacka löken och rör ner i kastrullen. Lägg i köttet och koka i 5 min.
    4. Skär ananasen i bitar. Skala gurkan , dela den på längden gröp ur kärnorna med sked. Skär den i halvmånar ca ½ cm.
    5. Tillsätt gurka och ananas.
    6. Smaka av med salt och peppar.
    7. Koka upp. Klart!
    8. Servera med ris, pasta eller nudlar och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben